Rodi Kosterman

Leefstijl adviseur, Fysiotherapeut, Orthomoleculair adviseur, Kpni therapeut i.o. & Praktijk eigenaar

Mijn naam is Rodi Kosterman, woonachtig in Vleuten en in mei 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sport- en bewegen ROC van Amsterdam Gooi- en Vechtstreek. Aansluitend ben ik de opleiding fysiotherapie gaan doen aan de Hogeschool van Utrecht en heb in mei 2011 mijn diploma fysiotherapie behaald. Gedurende deze twee opleidingen ben ik werkzaam geweest in een sportcentrum in De Meern als fitness instructeur, judo docent en gaf ik snowboard lessen. Na de opleiding fysiotherapie ben ik aan het werk gegaan bij het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein als fysiotherapeut op de afdeling handrevalidatie en orthopedie.

Al snel kwam ik erachter dat alleen de kennis vanuit het vak fysiotherapie niet voldoende is om mensen optimaal te behandelen. Klachten kwamen vaak terug en wisselde van locatie, energie nam niet toe en andere “vage” klachten bleven komen. Ik ben mijzelf gaan verdiepen in de neuro-biologie (bewegingsgeneeskunde) en losse cursussen psychologie. Dit gaf veel meer mogelijkheden en een beter behandelresultaat. Echter nog niet genoeg. Ik ben verder gaan leren over voeding en kwam bij een orthomoleculaire opleiding uit. Deze opleiding gaf mij de mogelijkheid om ook op gebied van voeding, organen/spijsvertering en het immuunsysteem invloed uit te kunnen oefenen. In 2019 ben ik begonnen met de opleiding tot Klinische Psycho-Neuro-Immunoloog (KPNI), deze opleiding legt verbindingen met het fysiek, de psysche, organen, hormonen, gedrag, neurologie, endocrinologie en het immuunsysteem vanuit een evolutionair standpunt.

Vanuit deze achtergrond is mijn programma: “Back on track therapie” tot stand gekomen.

Sinds jongs af aan heb ik al de drang om erachter te komen hoe het lichaam, brein en het immuunsysteem (samen)werken en hoe deze elementen interacteren met hun omgeving.

Mijn doel is om, desondanks deze complexe situatie, mensen optimaal en op een relatief eenvoudige manier te begeleiden om het optimale uit zichzelf te halen.

Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen: wanneer je kennis toeneemt over de werking van het lichaam, je brein, de immunologie en de interactie hiermee met je omgeving, er een eindeloze leerzame, leuke, fascinerende reis ontstaat, welke positief is voor je persoonlijke – en beroepsmatige ontwikkeling!

_MG_2273
Scroll naar boven