DANCE & JOY

Dans, plezier en leer!

Dans prikkelt het brein motorisch, cognitief, auditief en visueel, alle spieren worden aangesproken, het heeft een groot leer effect, het is afleidend, erg interactief (sociaal component) en is gemakkelijk af te stellen op de persoon qua belastbaarheid.

Bij dans wordt elk deel van het lichaam bewogen, dus ook waar je pijnklachten hebt, het is voor iedereen toepasbaar op zijn/haar eigen niveau.

De meeste behandelingen van nu zijn nog steeds niet beter dan 20 jaar geleden, echter gaat onderzoek naar het behandelen van blijvende pijnklachten razend snel en wordt het tijd dat we hiermee aan de slag gaan.

De nieuwe onderzoeken laten zien:

 • Dat het brein een grote rol speelt bij het ervaren van blijvende pijnklachten.
 • Dat ontstekingsreacties door overbelasting (mentaal en fysiek) de bron van blijvende pijnklachten zijn.
 • Dat uitleg over de blijvende pijnklachten rust en inzicht biedt, waardoor er mogelijk minder stress wordt ervaren en er weer betere keuzes gemaakt worden voor het herstel.
 • Dat leren dé sleutel is voor het fit houden van je brein.
 • Dat het brein door middel van bewegend leren goed te trainen is. Dit gebeurt voornamelijk bij een combinatie met motorische, sensorische, cognitieve en sociale aspecten (dans).
 • Dat (motorisch) leren een specifiek brein deel (hippocampus) bevorderd, dat op zijn beurt het stresshormoon kan verminderen.
 • Dat technische oefenvormen (souplesse, “gevoel”, fijne aansturing) je lichaamsgevoel optimaliseren (dans).
 • Dat bewegen met plezier je afleidt van de klachten en je hierdoor het beschermmechanisme dat de pijn kan onderhouden langzaam afbreekt.
 • Dat negatieve conditionering een grote rol speelt bij chronisch pijn en dat het mogelijk is om een positieve conditionering te creëren (bewegen = leuk).
 • Dat groepstrainingen (sociale input) een positieve invloed kunnen hebben op je pijnbeleving.
 • Dat ons spier-bindweefsel het meest geprikkeld wordt door gevarieerd bewegen.

Dansen:
Dans prikkelt het brein motorisch, cognitief, auditieve en visueel, het heeft een oneindige mogelijkheid van combinaties wat zorgt voor een oneindig leer effect, het is afleidend, erg interactief (sociaal component) en is gemakkelijk af te stellen op de persoon qua belastbaarheid.

Bij dans wordt elk deel van het lichaam bewogen, dus waar je ook pijnklachten hebt, het is toepasbaar.

PROGRAMMA DANCE & JOY:

Inhoud:
1x per week dansles, gegeven door een ervaren dansdocent

Kosten:
– € 40,- per maand (1x per week)
– Inschrijfgeld, eenmalig € 20,-

Tijden:
Danslessen:
Maandag 19.00-20.00 uur  (milde dansles)
Maandag 20.00-21.00 uur  (intensieve dansles)

Inschrijven:
Heb je interesse of wil je meer uitleg neem dan contact op met Rodi Kosterman 06-83993690 of stuur een mail naar [email protected]

Scroll naar boven