WAKEBOARD GESPECIALISEERDE FYSIOTHERAPIE

De wakeboard gespecialiseerde fysiotherapeut

Een fysiotherapeut heeft voldoende kennis van het gezonde en geblesseerde menselijk lichaam, beheerst meerdere behandel interventies en kan goed differentiëren bij verschillende persoonlijkheden.
Veel fysiotherapeuten hebben hiernaast nog een specialiteit, bijvoorbeeld het behandelen van patiënten met chronische pijn, geriatrie (zorg voor ouderen) of een hele andere kant op, de sport.

Voor wakeboard gerelateerde klachten kan een sport minded fysio of een sportfysiotherapeut veel voordelen hebben in de revalidatie.
Wakeboarden is een relatief nieuwe en opkomende sport. Meer en meer mensen raken ermee verbonden. Zo groeit ook de kans dat jou fysiotherapeut bekend is met de praktische kant van het wakeboarden, zodat je bij een blessure goed geholpen kan worden.

Een sport (minded) fysiotherapeut die zelf regelmatig op het water te vinden is brengt een hoop voordelen met zich mee. Hij/zij ervaart hierdoor zelf  het krachtenspel, die bij de verschillende sprongen op je lichaam kunnen komen. Een belangrijke realisatie voor elke fysiotherapeut is dat de sport heel divers is qua mogelijkheden en dat wakeboarden meer is dan een sport. Het is een levensstijl.
Wakeboarden maakt velen enthousiast en vrolijk, wegens de dopamine en endorfine aanmaak wat zorgt voor de kick. Daarnaast is er sprake van BDNF aanmaak* wat super goed werkt als medicijn tegen de sleur van het dagelijks leven. Kortom, wakeboarden doet denken aan de stralende, vrije en speelse periode van de vroegere lentes en zomers als kind.

Een wakeboard gespecialiseerde fysiotherapeut kan op basis van zijn vakkennis en praktische ervaringen snel schakelen, is bekent met de termen, geeft de juiste oefenvormen met de juiste opbouwende belasting en zo nodig kan er een functioneel trainings- en/of opbouwschema voor op het water meegeven worden. Dit resulteert tot het zo optimaal mogelijk kunnen revalideren van de geblesseerde wakeboarder.

Scroll naar boven