meerwaarde van actieve oefentherapie

Actieve oefentherapie heeft de volgende meerwaarde:

  1. Betere conditie: hierdoor worden blijvende ontstekingsreacties (bron van aanhoudende klachten) sneller afgevoerd en creëert het lichaam minder afvalstoffen tijden activiteiten in het dagelijks leven.
  2. Motorisch leereffect: leren ontwikkeld uw brein. U creëert dan nieuwe zenuwverbindingen in de hersenen bij de betrokken hersendelen van u pijn (klacht). Er is aangetoond dat intrinsiek leren (zelf ondervinden) een groot leer effect heeft. Leren kan in de toekomst wel eens aangewezen worden als één van de belangrijkste effecten van de actieve fysiotherapie.
  3. Bindweefsel verschuiving: deze extra trainingstijd heeft u o.a. nodig om al het bindweefsel optimaal te laten verschuiven met verbeterde doorbloeding en het mobieler krijgen van je lichaam als gevolg.
  4. Functionele bewegingspatronen automatiseren.
  5. Lichaamsgevoel verbeterd: door veel met uw lichaam bezig te zijn verbeterd u uw lichaamsgevoel. Hierdoor bevorderd de motoriek en kunnen de pijnsignalen in uw brein meer naar behoren verwerkt worden.
  6. Succes gevoel: als u gedoseerd heeft bewogen/gesport/gerevalideerd en u eindigt met een voldaan gevoel, dan wordt bewegen weer gekoppeld aan een positief gevoel.
Scroll naar boven