Project omschrijving

Sarissa Unser

(kinder)Fysiotherapeut

Mijn naam is Sarissa Unser, woonachtig in De Meern en sinds november 2016 ben ik werkzaam als (kinder)fysiotherapeut bij Bodyproof.

In 2001 heb ik de studie Academie Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam afgerond. Gedurende het laatste studiejaar ben ik mij gaan specialiseren in sport/bewegen en gezondheid, waardoor ik in aanraking kwam met fitness en fysiotherapie. Mijn interesse in bewegen en het menselijk lichaam groeide naar aanleiding van eigen ervaringen met sportblessures waardoor ik echt een kijkje kreeg binnen de fysiotherapie. Een logisch gevolg was om te starten met de Verkorte Opleiding Fysiotherapie (VOF Utrecht), welke ik in 2005 heb afgerond. Deze keuze maakte ik nadat ik na de ALO een jaar als gymdocent les ben gaan geven op een middelbare school in Utrecht.

De studie Fysiotherapie combineerde ik met mijn werk als docent lichamelijke opvoeding op een basisschool in Overvecht waar ik tot 2010 heb gewerkt. Na mijn afstuderen heb ik dit werk een tijd gecombineerd met mijn werk als fysiotherapeut bij Fysio-Aktief in Zegveld waar ik heb gewerkt van 2006 tot en met 2016. In 2008 ben ik gestart met de opleiding Kinderfysiotherapie op de Avans Hogeschool in Breda. Sinds 2011 sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister als kinderfysiotherapeut. Na het stoppen als gymdocent ben ik van 2010 tot en met 2016 ook gaan werken op twee andere vestigingen van Fysio-Aktief (Woerden en Kamerik). Op deze locaties heb ik mij meer gericht op Kinderfysiotherapie en heb ik de bijbehorende acquisitie verzorgd.

Als fysiotherapeut zijn mijn aandachtsgebieden zeer divers. Denk daarbij aan orthopedische behandelingen, (sport)revalidatie, een specialisatie in zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en de motorische ontwikkeling van kinderen. Tijdens het behandelen van kinderen maak ik gebruik van gericht oefenmateriaal om hen te stimuleren zich motorisch verder te ontwikkelen/uit te lokken. Als sporter heb ik veel affiniteit met (sport)revalidatie, waarbij ik het  een uitdaging vind om iemand zo fit mogelijk te krijgen om zijn/haar sport weer te kunnen beoefenen. In mijn dagelijks leven voetbal ik inmiddels nu 5 jaar bij V.V. de Meern. Verder squash ik af en toe of skeeler/ren ik over “het Lint”.

De complexiteit van mensen en wat nodig is voor optimaal herstel blijft boeiend, wat bij iedere volwassene en kind een grote uitdaging is. Geen dag als fysiotherapeut is hetzelfde!

Specialisaties:

  • Kinderfysiotherapie
  • Knierevalidatie
  • Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten (methode Cecile Röst)
  • Schedelmetingen (plagiocephalie)
  • Schrijfproblemen
  • Kinderen met obesitas